Kamienista plaża
Strona 2 z 2 • Share •
Strona 2 z 2 •
1, 2
Re: Kamienista plaża
Hel przysłuchiwała się wymianie zdań z wesołym błyskiem w oczach.
No,no.Trafiła mi się brzytewka pomyślała
- W Olimpii spotkasz zarówno kobiety jak i mężczyzn. Jedynie czego nie zauważysz to oznak starości. Do Olimpii trafia się w podobny sposób jak do Walhalii. Umierając ze starości tu nie zawitasz. Co do bogów, to mam nadzieję że nie stracisz głowy dla Lokiego albo Aresa. - uśmiechnęła się
No,no.Trafiła mi się brzytewka pomyślała
- W Olimpii spotkasz zarówno kobiety jak i mężczyzn. Jedynie czego nie zauważysz to oznak starości. Do Olimpii trafia się w podobny sposób jak do Walhalii. Umierając ze starości tu nie zawitasz. Co do bogów, to mam nadzieję że nie stracisz głowy dla Lokiego albo Aresa. - uśmiechnęła się

Hel- Admin
- Liczba postów: 43

- Czyli każdy człowiek, zmarł .... tragicznie? Z powodu choroby,wypadku... - zaczęła myśleć o swoim sąsiedzie, który zmarł na białaczkę.
Może go spotkam? Gdzieś...
- Czy tylko to jest warunkiem przybycia tutaj? -dodała.
Może go spotkam? Gdzieś...
- Czy tylko to jest warunkiem przybycia tutaj? -dodała.

Laetitia Casta- Liczba postów: 15
- No cóż. Z reguły zawsze tak jest. Kiedyś przybywali tu wojownicy którzy zginęli w boju. Hańbą było zemrzeć w łóżku ze starości albo z powodu choroby która przykuwała do łóżka. Tutaj trafiają ludzie czynu. Patrz pod nogi moja droga, robi się stromo. Afrodyto idziesz z nami czy wolisz podziwiać jakże przepiękną plażę?
Pytanie to było przepełnione życzliwością . Ani grama złośliwości.
Pytanie to było przepełnione życzliwością . Ani grama złośliwości.

Hel- Admin

- Oczywiście że idę... - zaśmiała się cicho.
Właściwie to że nie odzywała się przez chwilę było do niej bardzo niepodobne. Ale stało się tak ponieważ zamyśliła się. Myślała o swoim podopiecznym. Co prawda nie przydzielono go jej jeszcze ale ona już sobie go wyobrażała.
- Nigdy nie zrozumiem nowych.. zawsze im się coś zdarza i do tego jeszcze te pytania... - wywróciła oczami.
Właściwie to że nie odzywała się przez chwilę było do niej bardzo niepodobne. Ale stało się tak ponieważ zamyśliła się. Myślała o swoim podopiecznym. Co prawda nie przydzielono go jej jeszcze ale ona już sobie go wyobrażała.
- Nigdy nie zrozumiem nowych.. zawsze im się coś zdarza i do tego jeszcze te pytania... - wywróciła oczami.

Afrodyta- Admin
- Liczba postów: 7
- Może żeby zrozumieć, powinnaś też zadawać pytania? A nie gardzić nimi, jakby były najbrudniejszymi śmieciami świata. Twojego świata oczywiście - podsumowała jej wypowiedź.
Spojrzała pod nogi, za radą Hel.
Bursztyn? Ale... niebieski?
Ukucnęłą na moment i podniosła niewielkich rozmiarów kamień, o niebieskawym połysku. Odbijał promienie słoneczne, na jej ręce pojawiła się tęcza.
Spojrzała pod nogi, za radą Hel.
Bursztyn? Ale... niebieski?
Ukucnęłą na moment i podniosła niewielkich rozmiarów kamień, o niebieskawym połysku. Odbijał promienie słoneczne, na jej ręce pojawiła się tęcza.

- Laetitio - powiedziała cicho ostrzegawczo Hel dając znać swojej podopiecznej że przesadza. - To jest mały szafirek. Myślę że Hefajstos ładnie by Ci go oprawił w broszę, jak myślisz Afrodyto? - spojrzała na grecką boginię.
Czasami Afrodyta była naiwna jak dziecko dając się wciągać w rozmowy z "nowymi" - pomyślała
Czasami Afrodyta była naiwna jak dziecko dając się wciągać w rozmowy z "nowymi" - pomyślała

Hel- Admin

Ma rację. Dość szyderstwa, na dziś.
- Jeśli mnie przedstawisz, z chęcią nosiłabym te arcydzieło na szyi - uśmiechnęła się nieznacznie. Chciała zmienić temat.
- A czas? Płynie normalnie, ale nikt się nie starzeje? Wytłumacz mi, proszę.
- Jeśli mnie przedstawisz, z chęcią nosiłabym te arcydzieło na szyi - uśmiechnęła się nieznacznie. Chciała zmienić temat.
- A czas? Płynie normalnie, ale nikt się nie starzeje? Wytłumacz mi, proszę.

- Trafia się tutaj tak jak się umarło. Albert Einstein umarł jako staruszek to tutaj odżył jako starzec lecz nie dokucza mu tutaj starość. Ciało jest jedynie powłoką. - wytłumaczyła cierpliwie Hel. - Już prawie jesteśmy na miejscu.
Tam w dali jest Kuźnia bogów. - wskazała na okazałą budowlę w stylu greckim - A tam na zachodzie jest Góra Odyna. Na południu jest Piramida Chelopsa.
Tam w dali jest Kuźnia bogów. - wskazała na okazałą budowlę w stylu greckim - A tam na zachodzie jest Góra Odyna. Na południu jest Piramida Chelopsa.

Hel- Admin

- Będę potrzebować snu? Czy ludzie się tutaj męczą, muszą się odżywiać i pić? Na razie nie czuję takiej potrzeby, dlatego nie potrafię tego sama stwierdzić.
Dlaczego to nie ma kieszeń? Przeszukała dyskretnie tunikę, ale nie miała gdzie włożyć niebieskiego kamienia. Mimo, że miała go w ręce, jej dłoń się nie spociła. Na ziemi pisząc sms, już po chwili miała spocone ręce, dlatego się zdziwiła.
Dlaczego to nie ma kieszeń? Przeszukała dyskretnie tunikę, ale nie miała gdzie włożyć niebieskiego kamienia. Mimo, że miała go w ręce, jej dłoń się nie spociła. Na ziemi pisząc sms, już po chwili miała spocone ręce, dlatego się zdziwiła.

Spojrzała na podopieczną rozbawiona.
- Sen to przyjemność Laetitio. Tutaj nie ma potrzeby sobie jej odmawiać. Faktem jest że mieszkańcy wyspy się nie przemęczają ale spać śpią. Jeść i pić również będziesz. Jako klanowiczka Jesionu będziesz jadła złote jabłka Idrunn.
Zapewnią Ci nieśmiertelność i piękną cerę - błysk zębów - Coś w stylu greckiej ambrozji. Jesteśmy już prawie w mieście.
Zaprowadzę Cię prosto do willi.
// Olimpia - Wille
- Sen to przyjemność Laetitio. Tutaj nie ma potrzeby sobie jej odmawiać. Faktem jest że mieszkańcy wyspy się nie przemęczają ale spać śpią. Jeść i pić również będziesz. Jako klanowiczka Jesionu będziesz jadła złote jabłka Idrunn.
Zapewnią Ci nieśmiertelność i piękną cerę - błysk zębów - Coś w stylu greckiej ambrozji. Jesteśmy już prawie w mieście.
Zaprowadzę Cię prosto do willi.
// Olimpia - Wille

Hel- Admin

Strona 2 z 2 •
1, 2
Strona 2 z 2